Kunskaplinjen

I den debatt om skolan som ägde rum i kommunfullmäktige i Sundbyberg i april kritiserade miljöpartiet oss moderater. Det kanske inte är så förvånande eftersom vi vill ha en kunskapslinje i skolan. Det vill inte de rödgröna.

Kunskaplinjen innebär inte att alla barn ska bli civilingenjörer. Kunskaplinjen är nåt helt annat. Den innebär är att ett barn som vill bli civilingenjör, vaktmästare, förskollärare, tågförare eller snickare ska kunna bli det oavsett vilken utbildning och studievana som föräldrarna har. Skolan ska göra det möjligt att förverkliga varje barns yrkesdrömmar.

Det enda sättet att greja det, är att varje niondeklassare i Sundbyberga skolor ska lämna nian med fullständiga betyg. Det är kunskaplinjen i praktiken.

Det går att greja. Det finns kommuner här i Stockholmsområdet som är jättebra på att se till att niondeklassare lämnar skolan med fullständiga besök. De är inte rödgröna utan blå.

Rösta M 15 september.

Annonser

Om duvbomoderaten

Moderat, plus 50, jurist. Min politiska hjärteområde är socialpolitik. Jag skriver om lokalpolitiska frågor i Sundbyberg. Då och då blickar jag ut från Tornetparken på världen utanför och skriver om den. Den här bloggen är inte en officiell blogg för Sundbybergsmoderaterna, inte heller en blogg som sammanfattar vad alla vi moderater i Duvbo tycker och tänker. Det jag skriver står jag för.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s