Lokala Juholtar

I tisdags kväll uppvaktade skolbarn och deras föräldrar politikerna i Grundskole- och gymnasienämnden i kommunhuset. Många av barnen hade lussekläder på sig och de sjöng Santa Lucia. Längst fram stod en liten stolt pojke utklädd till pepparkaksgubbe med en kungakrona på huvudet. I handen hade han ett dokument som han lämnade över till nämndens politiker. Det barnen och föräldrarna gjorde var att protesterade mot de nedskärningar i skolan som socialdemokraterna, miljöpartiet, centern och kristdemokraterna beslutat om. De fyra partierna har beslutat att 25 lärare ska avskedas. Det är bra att skolbarn och föräldrar protesterar mot beslutet. Det är vad jag kallar för demokrati i praktiken.

Jag hade förmånen att prata med några av de protesterande föräldrarna. En sa att han röstat på socialdemokraterna i det senaste valet. Han sa att han inte längre förstod hur socialdemokraterna tänker. Vem gör det? Det är inte bara Juholt som gör tokerier. Tokerierna sprider sig även ut i kommunalpolitiken – socialdemokratiska lokalpolitiker blir lokala Juholtar. Sundbyberg har får egna Juholtar.

Vi moderater vill satsa på skolan i Sundbyberg. Det vill vi för vi menar att skolan är grunden för vuxenlivet. En bra skola ger ett bra vuxenliv så enkelt är det. Sundbybergs skolor har stora problem. Så har det varit i flera år. Det går inte att trolla bort problemen i skolan genom att göra nedskärningar. Sånt tänk är tokerier.

Annonser

Om duvbomoderaten

Moderat, plus 50, jurist. Min politiska hjärteområde är socialpolitik. Jag skriver om lokalpolitiska frågor i Sundbyberg. Då och då blickar jag ut från Tornetparken på världen utanför och skriver om den. Den här bloggen är inte en officiell blogg för Sundbybergsmoderaterna, inte heller en blogg som sammanfattar vad alla vi moderater i Duvbo tycker och tänker. Det jag skriver står jag för.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s